Lykke for kroppen,  Lykke for små mager,  Middag,  Pasta

Pasta carbonaraHverdagen med to barnehagebarn er til tider skikkelig hektisk, og tiden fra henting til legging er kritisk på flere måter. Middager som kan lages på 30 minutter er heldigvis nøkkelen til første kritiske hindring! Aller helst bør det også være en middag der ungene kan delta under tilberedningen, og denne carbonaraen er en slik favoritt!


Til to store og to små trenger du:

300 g fersk tagliatelle
1,5 dl fløte
2 hele egg
1 eggeplomme
80-100 g parmesan

150 g bacon
2 sjalottløk
1,5 dl frosne erter
1 finrevet gulrot
80-100 g kantarellSlik gjør du:

Hakk bacon og sjalottløk i biter. Legg de frosne ertene til tining i fingervarmt vann. Skrell og riv gulrot. Rens, skyll og hakk sopp i biter.

Stek bacon på middels varme i en tørr stekepanne til de er sprø, men ikke brent. Mot slutten av steketiden tar du i sjalottløk og steker videre til løken er blank.
Stek sopp på middels varme i en stekepanne med 1 ts melange inntil soppen er myk og gylden. Ha i ertene og revet gulrot mot slutten av steketiden.
Ha til slutt alt sammen i en stor stekepanne, kjele eller serveringsfat.

Kok opp vann og kok pasta som anvist på pakken.
Mens pastavannet varmes opp river du parmesan, og blander dette sammen med fløte og egg. Tilsett en klype salt og pepper, og bland godt. Røra skal være litt tykk og luftig, så hold gjerne tilbake litt fløte eller tilsett mer parmesan hvis du syns den blir for tynn.

Når pastaen er ferdig heller du av vannet og legger den raskt over baconblandingen. Bruk en pastaskje og rør rolig rundt i pastaen mens du heller eggeblandingen sakte over. Fortsett å blande inntil eggeblandingen tykner og server da med én gang – toppet med revet parmesan og fersk basillikum 💚Hvis du ønsker en magrere og lettere variant kan du bytte ut bacon med kylling-/kalkunskinke (enten påleggsskiver eller på boks) og velge mager matfløte i stedet for kremfløte. Du kan også velge fullkornspasta fremfor lys pasta for en grovere pastarett med mer fiber.