Kylling,  Lykke for kroppen,  Middag,  Pasta

Kyllingpanne på 30 minutter

Selv om jeg er utrolig glad i å lage mat, er akkurat kylling noe jeg på ingen måte er særlig god på! Hjemme hos oss er det derfor mannen som står for de aller fleste kyllingretter – det er i alle fall han som alltid står for stekingen – men akkurat på torsdag fikk jeg det endelig til! Nøkkelen er visst å kun ha fokus på matlagingen (veldig merkelig det der 😉..) og sjekke kyllingen jevnlig slik at den ikke blir overstekt og tørr.
Dette ble en ny familiefavoritt og skal definitivt serveres igjen til uka! Superenkel og veldig smakfull.

Til to små og to store trenger du:
2 store kyllingfileter
4 dl pasta penne, fullkorn
500 g småtomater
1 gul paprika
50-100 g chorizo, skivet
1/2 sitron i skiver (kan sløyfes og bør sløyfes om sitron ikke er helt din greie)
Fersk koriander

2 ss olivenolje
4 fedd hvitløk
Skallet av 1 sitron, revet
Saften av 1/2 sitron
Salt og pepper

1 ts olivenolje
1 ts pesto genovese


Slik gjør du:

Aller først lager du marinaden og kutter kyllingfiletene. Dette kan du gjerne gjøre kvelden før, så får du unnagjort det eneste som faktisk er tidkrevende i god tid før du står der med rumlende mage. Finhakk hvitløk, riv sitronskall og bland dette sammen med olivenolje og sitronsaft. Krydre med en klype salt og pepper, og sett til side. Kutt kyllingfiletene i skiver eller biter, ha dem oppi marinaden og bland godt. Jeg bruker en brødpose og «knar» godt med hendene til alle kyllingbitene har fått en smak av marinaden.
Nå som dette er gjort, er middagen ferdig på 30 minutter – noe som er gull i en travel hverdag. Spesielt med slitne, sultne små rundt beina (eller ved siden av meg på kjøkkenbenken – det eneste som funker her i huset).

Ovnen setter du på 200 grader, med over- og undervarme.
Kok pasta som anvist på pakken.

Bland sammen olivenolje og pesto, og pensle bunnen av et ildfast fat.
Når kyllingen har fått godgjort seg i marinaden (for min del ble det bare 15 minutter denne gangen) fordeler du bitene i det ildfaste fatet sammen med chorizo, strimler av paprika og småtomater. Er du glad i sitron kan du legge til 1/2 sitron i skiver også, men for små tunger kan det bli litt i meste laget.

Stek i 10-20 minutter (avhengig av tykkelsen på kyllingen) til kyllingbitene er gjennomstekt. Sjekk jevnlig slik at kyllingen ikke blir overstekt og tørr (dette er det som vanligvis gjør at jeg mislykkes..).

Hell vannet av den ferdig-kokte pastaen, dynk med noe av kraften fra kyllingpannen og voilá!

Server med hakket koriander og en dæsj drømmelett-rømme 💛 Håper det smaker!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *