Frokost,  Lykke for kroppen,  Lykke for små mager

Vår faste helgefrokost – pannekaker

Så lenge jeg kan huske har pannekaker vært fast helgefrokost hos oss – enten lørdag eller søndag, og noen ganger begge dagene. Mulighetene er uendelige og vi lager alle vår egen favorittpannekake. Min med frukt eller kremost og kalkunfilet, Peters med blåbær og sprøstekt bacon, og Eleahs med brunost og yoghurt – her får fantasien løpe fritt.

Til 6-8 tynne pannekaker trenger du:
2 egg
2-3 dl melk
5 ss hvetemel
5 ss sammalt hvetemel, finmalt
5 ss havregryn
1/2 ts salt (kan fint sløyfes)
1 ts kardemomme
1 ts vaniljesukker

Dette er grunnrøra vår, men noen ganger fyller vi på litt ekstra godt! For eksempel:
2 ss revet kokos
2 ss finhakket tørket frukt, finhakket

Toppet med vannmelon, mango, granateple, revet kokos og pistasjkrem.

Hverdagen består ofte av en god del brødmat – spesielt matpakke, lunsj og kveldsmat blir lett brødskiver hos oss, og da er det fint med variasjon i helgene! Så fremt du putter i grove alternativer til mel i pannekakene er de et supert alternativ til brødmat – og med litt variasjon i hverdagen smaker den enkle (og ofte litt kjedelige) brødskiva ekstra godt når den først blir servert.

Bytter du ut halvparten av melet med sammalt mel blir røra rikere på kostfiber, vitaminer og mineraler enn om røra kun var laget på siktet hvetemel. Dette fordi det sammalte melet inneholder hele kornet og det er i skallet på kornet alle næringsstoffene er. I siktet hvetemel brukes kun kjernen og derfor er mesteparten av næringsstoffene borte, noe som gjør at siktet hvetemel i stor grad kun er stivelse (raske karbohydrater).

Min favoritt er sammalt hvete finmalt. Det er like mye fiber og næringsstoffer i sammalt hvete finmalt som i sammalt hvete grovmalt, men det finmalte melet får samme konsistens som siktet hvetemel (i motsetning til det grovmalte) og det gjør det mye mer anvendelig!

Håper dere er mange som nyter langhelg ❤️ Klem fra meg

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *