Lunsj,  Lykke for kroppen

Sandwich med speilegg

Brød til lunsj trenger absolutt ikke være kjedelig og det er heller ikke så mye som skal til før to skiver brød ser ganske så lekkert ut. Heldige meg har en mann hjemme i pappaperm, og da studiedagen min ble hjemme i dag fikk jeg servert dette til lunsj.


Til to trenger du:
4 skiver brød (og det trenger ikke være noe mer fancy enn grovbrød fra butikken)
2 ts kremost
2 ts pesto genovese
2 speilegg
4 skiver kalkunfilet
2 salatblader
1/2 avokado i skiver eller som mos
Agurk og paprika i skiver
1/4 mango i skiver
Cherrytomater

Stek brødskivene i en stekepanne med litt rapsolje til de er gyldne (eller rist dem i brødristeren – det funker bra det også). Avkjøl på rist slik at de holder seg sprø!

Stek speilegg slik du liker dem – fast plomme, bløt plomme eller stekt på begge sider!

Kutt mango og grønnsaker i tynne skiver og vask salatbladene
Smør kremost på den ene skiven og pesto på den andre. Begynn deretter monteringen! Legg salatblader på skiven med kremost, og ha deretter på kalkunfilet, avokado, agurk og paprika. Legg deretter speilegget på og krydre med salt og pepper. Topp egget med mangoskiver og legg på brødskiven med pesto.

Kutt sandwichen på tvers og server med cherrytomater ved siden av. Så enkelt – og så utrolig godt! Denne passer like bra i matpakka som på en tallerken – bare putt noen tannpirkere gjennom sandwichen slik at den holder seg fin fram til lunsj. Velbekomme ❤️

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *