Drikke,  Lykke for kroppen

ISKAFFE

Noe av det beste jeg vet er å våkne til lukten av nytraktet kaffe, og etter at jeg ble mamma for andre gang betyr dagens første kaffekopp om mulig enda mer enn før. Likevel bytter jeg lett ut den faste kaffekoppen min med et glass iskaffe! Denne er utrolig enkel og tar deg kun få minutter å lage.

Du trenger:
2-3 dl lettmelk
6-8 kaffe-isbiter (eller 0.5 dl avkjølt sterk kaffe, men da trenger du noen vanlige isbiter i tillegg)
3-4 dråper stevia karamell / vanilje eller annen søtning (for dem av oss som er søtmomser)

Om du bruker varm kaffe – avkjøl den så raskt som mulig for å unngå en sktra bitter smak.
Ha isbiter (og eventuelt avkjølt kaffe) i et glass eller en kaffekopp-to-go og hell over melken. Tilsett søtning, rør om og violà ♥ Enklere blir det ikke! Og har du en melkesteamer som også steamer uten å varme opp melken, får du en enda mer fyldig iskaffe med skum på toppen! Kan virkelig anbefale steameren fra Nespresso – liten, lekker og utrolig lett å bruke. Sånt liker jeg!

De gangene jeg lager større glass med iskaffe pleier jeg å ta litt av begge deler – både kaffe-isbiter og avkjølt traktekaffe. Da syns jeg iskaffen holder seg god mye lenger og jeg unngår at den blir vannet ut av isbiter som smelter.

Det finnes en rekke varianter av iskaffe der ute. Noen a la denne – basert på lettmelk, ren kaffe og kunstig søtning, og andre i form av kaloribomber – basert på helmelk og toppet med krem og karamellsaus. Noen av de største bombene kan tilsvare mer energi enn en vanlig middagsporsjon og langt mer sukker enn nødvendig (selv for søtmomser). Det kan derfor være lurt å ta bevisste valg til hverdags, og heller unne seg den med alt litt sjeldnere. Da smaker den ekstra godt også!

I dag har jeg hatt min første dag av fire uker praksis som student i klinisk ernæring, og i dag fikk jeg virkelig kjenne på hvor riktig denne utdannelsen er for meg! Tankene mine var 100% til stede og det kriblet av iver over alt jeg allerede har fått oppleve. Jeg gleder meg så utrolig til juni neste år, hvor jeg endelig kan kalle meg KEF og kjenne på at de 5 årene på studiebenken virkelig var verdt det 💚

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *