Lykke for kroppen,  Middag,  Suppe,  Vegetar

Superenkel brokkolisuppe

Jeg elsker enkle, smakfulle middager – helst laget på maks 30 minutter – men samtidig betyr det mye for meg at maten er laget fra bunnen av! Heldigvis har jeg unger (og delvis mannen også) som elsker supper nesten like mye som meg selv, så onsdagsmiddagen denne uka ble brokkolisuppe – laget i en fei! Supper er utrolig greit med tanke på tidsbruk. Alt du trenger å gjøre er vaske og kutte, for etter det lager suppa seg selv mens du kan dekke bord eller rydde oppvaskkummen som fortsatt er full etter dagens frokost.

Til 2 store og 2 små trenger du:
2 brokkoli
2 vårløk
3 fedd hvitløk
2 terninger grønnsaksbuljong
1,2 liter vann
1,5 dl lett matfløte
1 ss rapsolje til steking
4 skiver grovbrød
2 ss olivenolje
Rosmarin
Salt / Gastromat

Sett ovnen på 220 grader, over- og under-varme.
Kutt brødskivene i strimler og legg i et ildfast fat. Hell over olje og krydre brødbitene etter ønske. Stek i ovnen i 5-15 minutter avhengig av hvor sprø du ønsker dem.
Avkjøl på rist før servering.

Så til suppa!
Vask brokkoli og vårløk godt. Finhakk hvitløk og vårløk, og kutt brokkoliene i biter. Husk å bruke hele – stilken er minst like god som duskene!
Ha oljen i en stor kjele og surr hvitløk og vårløk blankt. Ha deretter i nesten alle brokkolibitene (spar to håndfuller brokkolidusker om du ønsker litt biter i suppa di) og surr videre i noen minutter. Ha deretter i vann og buljongterninger og kok opp.

La suppa småkoke i 15 minutter – til brokkolien er myk – før du kjører suppa jevn med en stavmikser.
Sett kjelen tilbake på plata på middels varme og ha i brokkoliduskene du holdt til side. La suppa småkoke i ca 5 minutter før du tilsetter matfløte. Server vegetar, med bacon eller kyllingbiter – velbekomme ♥

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *