Brokkolisalat
Denne salaten er fantastisk – en fryd for øyet, frisk og fyldig, og med masse smak. Den er nok mest kjent som tilbehør til grill, men jeg syns den passer minst like godt til fisk og fugl. Min versjon har relativt lite majones – rett og slett fordi ingen av oss er superfrelst av smaken – så prøv deg fram på hva som passer deg og dine!
Til 4 voksne trenger du:
1 stor brokkoli
20 tørkede aprikos
1 liten rødløk
100 g bacon
1 dl lett-majones
1 ss eplecider-eddik
1 ss sukker
1 ss vann
Valnøtter eller pinjekjerner
Honning
Kutt først bacon i små biter og sprøstek i en tørr stekepanne.
Skyll deretter brokkolien godt og kutt i små dusker/biter (husk å bruke hele – stilken smaker vel så godt som toppen).
Hakk så aprikos og rødløk i biter, før du begynner på majonesdressingen. Jeg bruker vann for at dressingen skal bli litt tynnere og fordele seg godt i salaten, men om du bruker mer majones enn meg kan du nok sløyfe vannet! Topp med hakkede valnøtter eller ristede pinjekjerner, og noen «sløyfer» med honning.
Dagens middag besto av denne, pannestekt kyllingfilet og ris – en middag du enkelt kan lage på 30 minutter, men som passer like godt til helg som til hverdags! ♥