Hverdagsliv

Middagsplanlegger

Jeg er en listeskriver – handleliste – ja, pakkeliste – jupp, to-do-liste – absolutt, huskeliste – hver eneste dag – og da jeg fant denne matplanleggeren på Illums bolighus var jeg ikke i tvil om at den måtte bli med hjem. Jeg simpelthen elsker den! Både stilren og praktisk, med utrivbar «to-buy»-del og masse plass til å skrive.

Hver søndag har jeg som mål å skrive menyliste for den kommende uken. Aller helst for hele uken, men minst fra mandag til fredag. Vi prøver å handle to dager i uken – storhandling på mandag og påfyll på fredag. På søndag lager jeg en detaljert handleliste slik at alt vi trenger til de kommende middagene kan handles inn på mandag. Slik unngår vi å måtte innom butikken etter barnehagen, og ved å gjøre dette sparer vi masse tid, vi unngår mye stress og frustrasjon i «den kritiske timen» fra henting i barnehagen til middagen står på bordet, og vi sparer penger! Jeg tipper nemlig det er flere som kjenner seg igjen i at småhandlinger ofte ikke blir så små, og at man ender opp med å røske med seg mye unødvendig om man titter innom butikken hver eneste dag.


Hva som står på menyen de enkelte dagene avhenger av familiekalenderen akkurat den uken. Enn så lenge er det kun én dag i uka min eldste lille er med på en aktivitet, men lengre arbeidsdager på mannen og mine planer med lillebror er også avgjørende for hvor omfattende middagene blir.
For oss er det viktig at enhver middag inneholder grønnsaker, en god kilde til protein, langsomme karbohydrater og kilder til sunt fett. Det er også viktig for oss å spise sjømat hver uke, og jeg liker retter der kjøtt kan byttes ut med andre kilder til protein. Middagene trenger ikke nødvendigvis være vegetar, men at det er flere kilder til protein slik at mengden kjøtt kan begrenses passer akkurat oss veldig bra.
Det er også viktig at middagene i ukedagene kan lages relativt raskt eller «lager seg selv» i ovn eller kjele. Slik kan vi lande litt med ungene etter en lang barnehagedag, samtidig som vi får hjemmelaget mat på bordet.
For oss er det dette som er nøkkelen til å lage mat fra bunnen av! Når du vet hva du skal lage og alt er å finne i kjøleskapet, er så utrolig mye gjort allerede! Så dette er virkelig mitt beste tips i en travel hverdag! ♥ Stor klem fra meg!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *