Gjærbakst,  Lykke for kroppen

Mammaboller

Selv om jeg liker å lage en grovere vri av det meste, og gjerne med mindre sukker og margarin i stedet for smør også, er det ikke alltid at en sunnere vri er på sin plass – og i dag er en slik dag. At bollene har navnet mammabollerselv om de ikke er grove og sukkerfrie – føles ekstra fint!

Du trenger:
Ca 1 kg hvetemel
5 dl melk
1 egg
150 g sukker
150 g smør
1/2 pose tørrgjær eller tilsvarende mengde fersk gjær
2 ts vaniljesukker
1 ts kardemomme
Bland halve mengden mel sammen med sukker, gjær, vaniljesukker og kardemomme i en bakebolle og tilsett fingervarm melk blandet med egget. Elt deigen til alt er godt blandet før du tilsetter resten av melet – litt og litt. Elt videre i ca 5 minutter.
Tilsett til slutt smøret – i små terninger, og elt deigen videre i ca 10 minutter til alt smøret er eltet godt inn og deigen slipper bollen.
Hev til dobbel størrelse under plast og et rent kjøkkenhåndkle – gjerne på et lunt sted. Trill deretter ut 15-25 boller – alt ettersom hvilken størrelse du vil ha på bollene, og hev i 30 minutter til.

Stek midt i ovnen på 225 grader i 10-12 minutter. Avkjøl på rist og nyt mens de ennå er litt varme!

I dag ble det boller med krem – ingen fastelaven uten – til stor glede for liten og stor! Og i fryseren ligger de fineste små rosinboller klare for besøk neste helg.
Ha en finfin uke når den kommer ♥ Og håper alle mammaer der ute har fått en ekstra klem i dag!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *