Hverdagsliv

Kyllinggryte til de minste

Min lille på snart 8 måneder er skikkelig småspist for tiden.. Høyst sannsynlig på grunn av riskorn nummer to som er på vei, men jeg skal ærlig innrømme at det likevel føles ganske frustrerende! Fra 6 måneders alder bør de små gradvis spise mer og mer mat fordi morsmelk / mme alene ikke vil dekke barnas behov for energi og næringsstoffer – spesielt jern. Så når det kun er melk som går ned uten triks og luring her hjemme føles det ganske kjipt. Men jeg vet utrolig godt at å presse et lite barn til å spise aldri vil føre noe godt med seg, så jeg prøver å ta tiden til hjelp – tilby, uten å presse – og sørge for at han alltid er både uthvilt og passe sulten når det tilbys mat.
Selv om det aller meste som tilbys han lille blir kastet for tiden, prøver jeg likevel å variere maten hans like mye som vår egen og i går laget jeg en ny rett til fryseren – kyllinggryte. 
Du trenger:

  • to gulrøtter
  • én stangselleri
  • 1/2 liten søtpotet
  • 1/2 løk
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 kyllingfilet
  • én potet / pasta / ris
  • 2 dl vann
  • 1 ss olje / flytende melange til steking

Skyll, skrell og kutt grønnsakene. Stek så løk og hvitløk i en kjele til løken er gylden, før du lar gulrot, søtpotet og stangselleri steke sammen med løken et par minutter. Ha deretter i vann og kylling. La koke i minst 15 minutter til både grønnsaker og kylling er mørt / gjennomstekt. Potet / pasta / ris koker du ved siden av. Til slutt bruker du stavmikser eller gaffel og moser til en konsistens som passer ditt barn.
Min lille er veldig glad i ris og fordi det er ris vi serverer til kyllinggryte for oss andre i familien, får også Liam ris til sin middag. Han har også blitt veldig flink til å håndtere små biter og derfor velger jeg å ikke blande ris i gryta, men servere ved siden av. Dette er dog noe du må tilpasse ditt barns alder og spiseferdigheter ♥
P1020594
 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *