Lykke for kroppen,  Middag,  Salater

Salat av belgvekster og kvalitetstid med storesøster

Denne salaten er virkelig blitt en familiefavoritt. Den passer perfekt til både fisk og kjøtt, og sammen med søtpotetbåter i ovnen er middagen komplett! Og om man ikke får matglede av en så fargerik middag så vet ikke jeg ♥ Oppskriften har jeg fått av en superkollega i forbindelse med ernæringsprosjektet jeg ledet på boligen jeg jobber ved, som en del av Oslo kommunes satsning «Løft for bedre ernæring».
P1010961
Du trenger:

  • 4 pakker go´ green belgvekster (jeg bruker kikerter, hvite bønner, brune bønner og linser – én pakke av hver)
  • 2 paprika (gjerne to forskjellige farger)
  • 1 rødløk i ringer
  • Fetaost
  • Oliven
  • Saften av 1 sitron
  • 2 ss olivenolje
  • 1 bøtte kruspersille
  • Salt og pepper

Belgvekster inngår ikke om én av fem om dagen, men de er utrolig næringsrike og bør absolutt inngå i et variert kosthold. De er spesielt rike på vegetabilsk protein, fiber, antioksidanter og en rekke vitaminer og mineraler, i tillegg til å ha en lav glykemisk indeks (gir lav og stabil blodsukkerpåvirkning), lav energitetthet og sunt fett. Virkelig supermat!
Jeg vet mange synes det er vanskelig å inkludere belgvekster i kostholdet sitt, men hvorfor ikke prøve å snike dem inn i noen av middagsrettene dine? De er utrolig smaksnøytrale og kan derfor inngå i de aller fleste middager om man bare tenker litt utradisjonelt. Hva med å bruke bønner i pasta bolognese, linser i gulrotsuppe (og andre supper der man bruker stavmikser) eller kikerter i salater? Eller stek kikerter i panna med litt krydder og bruk til taco. Bønner er også fantastisk som base i sjokoladekake – tro det eller ei – i stedet for mel! Og hvorfor ikke bruke hummus som pålegg? Mulighetene er mange!
P1010962
Jeg kan ikke fatte at det straks er fredag igjen! Dagene og ukene går så fort nå. Spesielt når jeg er alene med to små mens mannen jobber utenbys. Å være alene med ungene gjør det ekstra vanskelig å sette av tid til hun eldste alene. Minsten får jeg kvalitetstid med hele dagen, men når leggetid strekker ut på lillebror blir det ikke mange minuttene alene med storesøster. I morgen starter vi derfor en ny tradisjon med fredagskos, der storesøster bestemmer meny og aktivitet så fort lillebror har sovnet. I morgen står pizza på menyen og filmen Vaiana ble aktiviteten, og neste fredag har hun allerede bestemt at vi skal spise rambutan (favorittfrukten – håper bare jeg finner den i butikkene!!) og leke med duplo. Helt tydelig at dette falt i smak ♥ God helg når den kommer!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *