Lykke for kroppen,  Middag,  Pasta

Spagetti bolognese a la pappa

Raske løsninger i hverdag er et must for de aller fleste av oss, men raske løsninger trenger heldigvis ikke bety ferdigmat! Denne oppskriften er vår ultimate middag på dager der tiden ikke strekker til og middagen bør være på bordet innen 30 minutter!
Du trenger til to voksne og to-tre sultne barn:
400 g karbonadedeig 5%
1 ss rapsolje til steking
1/2 løk
2 fedd hvitløk
1/2 rød chili
3 store sjampinjong
1 paprika
2 revede gulrøtter
2 ss tomatpuré
1-2 ss pesto genovese
1 ss kremost naturell/urter
1/2 boks hakkede tomater (kan utelates, men passer for dem som vil ha litt mer tomatsaus) Ca 1 dl vann
Salt og pepper etter smak
To store håndfuller spinatblader
Grønne oliven
Pasta (aller helst fullkornsvarianter)
1-2 ss olivenolje
Provencekrydder
Sett først på vann til pastaen og kok pasta som anvist på pakken.
Stek kjøttet i oppvarmet olje sammen med løk, hvitløk og chili. Når kjøttet er brunet tilsett sopp, paprika og revet gulrot. Stek i 5 minutter før du tilsetter tomatpuré, pesto, kremost, hakkede tomater og vann. Rør godt og la putre på middels varme til sausen tykner. Krydre etter smak, og ha til slutt i spinat og oliven. La retten stå under lokk på svak varme til pastaen er ferdig.
Hell av vannet på pastaen og tilsett 1-2 ss olivenolje og provencekrydder. Bland godt før den er klar til servering!
P1010835
Her har du en kjempegod middag med masse smak, fargerike grønnsaker og en god dose  av de sunne fettsyrene. Jeg bruker alltid planteoljer eller flytende margarin til steking og baking fremfor hardt margarin, smør eller kokosfett. Dette for unngå det mettede fettet og heller tilføre maten umettede fettsyrer som er vist å være helsefremmende – spesielt i forhold til å redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer. Et tips om du syns det er vanskelig å skille på de gode og dårlige fettsyrene, er å velge det margarinet eller smøret som er mykest i kjøleskapstemperatur. Jo mykere, desto bedre! Jeg velger også karbonadedeig fremfor kjøttdeig for en gunstigere fettsammensetning!
Håper det smaker ♥ Og god helg når den kommer!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *