En helsefremmende livsstil

Fysisk aktivitet etter fødsel

Fysisk aktivitet etter fødsel er like individuelt som vi mennesker er forskjellige. For noen føles det greit og naturlig å være i pulsøkene aktivitet allerede kort tid etter fødsel, mens for andre kommer ikke tryggheten i kroppen og lysten tilbake før det har gått lengre tid. Alt er normalt og alt er greit! Det er tross alt enorme forandringer kroppen har vært gjennom de siste ni månedene – og kanskje også i tiden før et svangerskap – og ethvert svangerskap og enhver fødsel er forskjellig.
Jeg har selv gått gjennom to svangerskap og er midt i min andre barseltid nå, og jeg kan med hånden på hjertet si at kropp og sinn kan føles veldig forskjellig også hos samme kvinne! Gjennom mitt første svangerskap trente jeg relativt lenge og holdt meg i aktivitet helt frem til fødsel, men mistet all lyst til å trene så fort jenta mi var født. Jeg som alltid har elsket å trene kunne ikke fatte hvor motivasjon og lyst var blitt av, men jeg lyttet til kroppen og var ikke tilbake på treningssenteret før hun var godt over ett år.
Under dette svangerskapet har jeg derimot knapt tittet innom treningssenteret etter uke 12, men så fort sønnen min var født kriblet kroppen etter å komme i gang igjen! Trilleturer var plutselig ikke nok og min første joggetur med samboeren min føltes fantastisk! Hovedfokus en god stund til er selvfølgelig bekkenbunnstrening og enkle øvelser på mage for å få tilbake en god holdning uten gravidmagen (appen mammamage er verdt å sjekke ut), men det føles fantastisk å være så gira!
P1010911
Noe som er viktig å huske på at er kroppen vår er skapt for bevegelse, og minst 30 minutter fysisk aktivitet tilsvarende hurtig gange er anbefalt for alle. Det er også vist at fysisk aktivitet etter fødsel – så lenge treningen ikke blir et stressmoment – kan redusere risikoen for fødselsdepresjon. Så den dagen man endelig føler seg klar for å øke intensiteten på trilleturene eller ha sin første styrkeøkt – enten med babyen din på gulvet eller med vekter på treningssenter – gjør det kropp og sinn utrolig godt! ♥

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *