Hverdagsliv

Mamma til to

Jeg hadde utrolig mange tanker rundt det å skulle bli mamma igjen! De aller fleste var fyllt med spenning og forventning, men noen bar også preg av engstelse og bekymring. Hvordan skulle jeg klare å dele meg på to små barn med helt forskjellige behov og krav til mamman sin, og ville jeg føle det samme for denne nye lille som jeg føler for jenta mi? Slike tanker er utrolig vonde, men heldigvis kan jeg med hånden på hjertet si at den kjærligheten man føler for sitt første barn er like sterk med barn nummer to også! Og evnen til å gi av seg selv på en helt ny måte blir heldigvis bedre den også. Det er virkelig ikke lett å skulle være hundre prosent tilstede for begge barna mine samtidig i enhver situasjon – og følelsen av å ikke strekke til har vært der mer enn én gang – men både vi og storesøster begynner å venne oss til hverdagen med lillebror, og familien vår har aldri føltes mer komplett! Vi føler oss så utrolig heldige!

Noe av det jeg koste meg veldig med da jeg var hjemme med jenta mi var å lage barnemat! Først fruktmos, så ulike grøttyper, og senere også fullverdige middager. Fordi jeg er så glad i å lage mat – og over middels interessert i god og helsefremmende mat – var det utrolig givende å kunne lage all den maten veslejenta mi spiste. Prøve og feile, og eksperimentere med smaker og sammensetninger! Jeg kan love at den lille prøvekaninen har fått gjennomgå og i perioder kom samme mengde mat ut som inn, men jeg tror de små har godt av å oppleve et stort smaksrepertoar allerede fra første stund og at vi som foreldre ikke skal være redde for å la barna våre prøve ulike smaker og konsistenser allerede fra tidlig alder. Jeg har et stort håp om å klarer å lage det aller meste til lillebror også (selv om jeg begynner å innse at to barn faktisk er mer enn ett – naturlig nok, haha) og skal selvfølgelig dele oppskrifter! Håper dere får en fin siste julidag! ♥

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *