Lykke for kroppen

Høstens fineste mattradisjon

Siden jeg flyttet til Oslo har vi hver høst dratt til Tomter Gård i Drøbak for å plukke mais og grønnsaker, for så å lage tidenes porsjon grønnsakssuppe og spise mais til vi sprekker. Jeg som selv er vokst opp med kjøkkenhage har aldri satt ordentlig pris på det å kunne bli servert hjemmedyrkede grønnsaker – rett og slett fordi man tar det litt for gitt, men når man lever sammen med én som slett ikke er vant til dette får man et litt annet bilde på hvilken verdi dette har. Hva er vel bedre enn helt ferske, helnorske grønnsaker? Ikke vet jeg – og bare se på disse!
img_7114img_7115img_7125
Det fineste med i år var at lille også kunne plukke – og som hun koste seg! I fjor da vi gikk i åkeren med bæresele og ei lita jente som ikke engang hadde fylt året, pratet vi om nettopp dette – hvor fint det ville bli å se hun lille løpe rundt og plukke hun også, og nå har det året allerede gått. Jeg elsker hvordan tradisjoner får en helt annen mening når man får barn – alle de små gledene blir så utrolig mye større når de sees gjennom nysgjerrige barneøyne!
img_7126
Resultatet fra helgen ble grønnsakssuppe, lapskaus, mais på grillen og eplesaft! Perfekt høstmat – og skikkelig tradisjonsmat. Om du ikke allerede har planlagt den kommende helgen – hvorfor ikke dra på selvplukk?
img_7127
Ville bare ønske dere alle en fin uke – og en frisk start med nye muligheter!

 
 
 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *