Frokost,  Lykke for kroppen

Müsli – min absolutte favorittfrokost

Nå når hverdagen er tilbake må det obligatoriske Norgesglasset på kjøkkenbenken fylles igjen – og du kan vel gjette hva det er fylt med? Selvfølgelig – müsli! Jeg er et vanedyr som få og gresk yoghurt med müsli utgjør 5/5 frokoster i nesten hver eneste uke gjennom studieåret, og høstsemesteret kan jo ikke få en bedre start enn med nettopp det!
Nettet florerer av oppskrifter på müsli – alle med sin variant av både innhold og tilberedningsmåte, men nøkkelen til suksess må være å velge egne favoritter! Bland alle de nøtter og korn du liker – gjerne med litt krydder, tørket frukt eller søtning (om vi er flere søtmomser), og rist i ovnen. Det kan jo bare ikke bli feil! Her kommer min variant:

 • 200g grovhakkede mandler
 • 200g grovhakkede hasselnøtter
 • 100g grovhakkede walnøtter
 • 2 dl linfrø
 • 2 dl solsikkefrø
 • 2 dl havregryn
 • 2 dl kokos
 • 2 ts kardemomme
 • 2 ts kanel
 • 2 (stoore) ss sukrin gold
 • 100g tranebær (legges til i siste 10-minutters stekerunde, men jeg er fæl med å glemme dem så oftest blir de heller puttet på når frokosten serveres!)

Mål opp og bland alt i en bolle – legg så på et papirkledd stekebrett og stek midt i ovnen på 160 grader med over/under-varme til de er godt ristet. Hvert 10 minutt bruker jeg en stekespade og vender müslien slik at alt blir jevnt stekt, og slik fortsetter jeg til den er akkurat slik jeg vil ha den! Godt stekt, men ikke brent! For meg tok dette 30 minutter, men husk at dette kan variere mye fra ovn til ovn!
Dette er en ganske stor oppskrift som godt kan fordeles på to stekebrett, men husk da å beregne litt ekstra steketid!

Så her har du morgendagens frokost! Mengder av sunne énumettede fettsyrer, vitaminer, mineraler, antioksidanter og fiber, blandet med et hint av krydder og søtsmak – en perfekt start på dagen som holder deg mett lenge! Velbekomme!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *